Se sparg maşini ca-n codru! Vezi harta punctelor cu cele mai multe furturi, în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii nu se sfiesc să spargă geamurile maşinilor parcate în centru, în plină zi.
Hoţii nu se sfiesc să spargă geamurile maşinilor parcate în centru, în plină zi.

Cele mai multe furturi, aproape 200, s-au produs în cartierul Rogerius. Hoţii au acţionat întotdeauna pe timp de noapte. Pe locul doi în topul zonelor cu cele mai multe furturi se numără Velența, iar pe locul trei centrul orașului, unde hoții acționează ziua.

Poliţiştii orădeni au reuşit să facă portretul hoţului din maşini. „Există unii care se mulţumesc cu ce găsesc la îndemână şi fură în general noaptea ştergătoare de parbrize, sigle, roţi de rezervă sau acumulatori auto. Cei care acţionează pe timpul zilei fură doar genţi, portmonee din autoturismele parcate în apropierea centrelor comerciale, a băncilor”, a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din cele 563 furturi din maşini reclamate anul trecut în întreg oraşul, 198 au avut loc în cartierul Rogerius. „Asigur de fiecare dată maşina. Nu obişnuiesc să las la vedere obiecte de valoare. În singura noapte în care am uitat casetofonul, mi-au spart maşina”, a spus Florin Bere, una dintre victimele hoţilor din
autoturisme.

În centru se fură în plină zi

Centrul Oradei nu este cea mai sigură zonă a oraşului. Peste 100 de furturi din autoturisme au avut loc pe timp de zi în 2009. „Detaşez casetofonul din maşină de fiecare dată când o las parcată în centrul oraşului”, a spus Bogdan Ţepele.

13 furturi din mai multe condamnări

Printre hoţii din maşini cu statut de „vedetă” este Traian Coman. Orădeanul în vârstă de 32 de ani are la activ 13 furturi. „Poprietarul unei maşini a lăsat la vedere o bancnotă de 1 leu. Hoţul a dat lovitura pe timp de zi. A spart geamul autoturismului şi a furat bancnota. Prejudiciul provocat a fost mai mare decât captura”, a spus Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite