Până în vară Regia Autonomă de Transport Local modifică traseele de tramvai în centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiele vor trece peste spaţiul verde situat vizavi de Poliţia Rutieră
Tramvaiele vor trece peste spaţiul verde situat vizavi de Poliţia Rutieră

Lucrările la liniile de tramvai din Centrul Civic ar trebui să fie gata până în vară. Proiectul prevede înlocuirea liniilor de tramvai şi modificarea traseului actual, în zona dintre Podul Dacia şi Parcul 1 Decembrie.

Anul 2010 se anunţă unul de criză pentru Regia Autonomă de Transport Local Oradea (OTL). Potrivit directorului instituţiei, Csuzi Istvan, din cauza bugetului redus, pentru anul 2010 nu sunt prevăzute investiţii foarte mari. „Este buget de criză. Dorim să asigurăm în primul rând mentenanţa. Nu intenţionăm să facem investiţii majore în acest an”, a spus Csuzi Istvan, directorul Regiei Autonome de Transport Local Oradea.
Cel mai important proiect prevede reabilitarea liniilor de tramvai din Centrul Civic. Însă lucrările nu se rezumă doar la înlocuirea liniilor vechi, ci proiectul cuprinde şi devierea traseului actual, cuprins între Podul Dacia şi Parcul 1 Decembrie. Directorul OTL spune că vor fi înlocuite liniile pe o lungime de aproape un kilometru. „Este vorba de liniile de tramvai situate imediat după staţia de la Hotelul Continental Forum, de pe Podul Dacia, spre centru până la staţia de la Gojdu şi spre Nufărul până la blocul turn”, a declarat directorul Csuzi Istvan pentru Adevărul de Seară, ediţia de Oradea.

Traseu deviat în Centrul Civic
Directorul a explicat că de la Podul Dacia, actualul traseu va fi deviat astfel că nu va mai face curba, ci va trece transversal peste zona verde. „Şi în zona staţiei de la Parcul 1 Decembrie se modifică traseul. Nu va mai merge pe lângă parc, ci se mută peste actuala parcare, pe lângă stradă”, a explicat directorul OTL.
Potrivit sursei citate, deja au fost desemnaţi constructorii care se vor ocupa de proiect. Este vorba de firmele Drumuri Orăşeneşti şi Rivana SRL Oradea. „Iniţial, proiectul costa 200 de milioane de euro plus TVA, însă am reuşit să reducem costurile cu circa zece procente, la 7,7 milioane de lei”, a precizat Csuzi Istvan.
Lucrările vor fi gata în vara acestui an. Reprezentanţii OTL susţin că orădenii care folosesc mijloacele de transport în comun nu vor fi foarte afectaţi de lucrări. „Încercăm să deranjăm cât mai puţin publicul călător. Probabil vor fi două – trei sfârşituri de săptămână când circulaţia tramvaielor în zonă va fi închisă, însă vor fi introduse autobuze”, a explicat Csuzi.

Frig în tramvaie
Cele mai frecvente sesizări care ajung la OTL se referă la frigul din tramvaiele Tatra. În 2009 regia a primit zilnic câte patru sesizări. „În astea noi este foarte bine, însă în cele vechi e ca la loterie. Dacă ai noroc e cald, dar eu am îngheţat de câteva ori”, spune studentul Dan Roman, de 21 de ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite