Hunedoara: Se caută casă nouă pentru Episcopie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii au votat înfiinţarea unei comisii care să găsească un spaţiu disponibil pentru înaltele feţe bisericeşti. Experţii imobiliari apreciază că preţul unui spaţiu adecvat, în Deva, pentru sediul Episcopiei, porneşte de la 400.000 de euro.

O comisie formată din trei consilieri judeţeni şi doi specialişti din aparatul tehnic al Consiliului judeţean (CJ) Hunedoara a primit sarcina de a sonda piaţa imobiliară a Devei pentru a găsi o clădire adecvată în care să funcţioneze nou înfiinţata Episcopie a Devei şi Hunedoarei. Potrivit reprezentanţilor CJ, se caută un imobil reprezentativ, eventual o clădire de patrimoniu, într-o zonă centrală a oraşului şi care dispune de suficient spaţiu pentru ca activitatea Episcopiei să se deruleze fără probleme.
„Administraţia locală judeţeană intenţionează să suporte din bani publici achiziţionarea acestui spaţiu”, a declarat Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara. Oficialul a evitat să precizeze o sumă maximă până la care se poate merge, declarând că acest lucru depinde de nivelul bugetului pe care judeţul îl va avea în 2010.

De la 400.000 de euro în sus
Contactat de „Adevărul de Seară“, expertul imobiliar Florin Negoiţă a declarat că preţul de pornire al unui imobil care să corespundă criteriilor stabilite de Episcopia Devei şi Hunedoarei la înţelegere cu CJ porneşte de la 400.000 de euro. „Sunt mai multe locaţii în oraş care ar fi potrivite ca sediu al unei instituţii bisericeşti de importanţa unei Episcopii. Cea mai ieftină dintre ele are ca preţ de pornire suma de 400.000 de euro”, a spus expertul imobiliar.

Episcopul de Hunedoara, uns la finele lunii
Ceremonia de instalare a Preasfinţitul Părinte Gurie Gorjeanul, noul Episcop de Hunedoara, va avea loc în data de 29 noiembrie în Catedrala Ordodoxă din Deva.

Cât plăteşte contribuabilul?
Potrivit lui Florin Negoiţă, dacă pentru sediul noii Episcopii se va merge pe ideea unei construcţii noi, preţul variază între 500 şi 700 de euro pe metru pătrat, la care se adaugă între 100 şi 300 de euro metrul pătrat de teren. O clădire în centrul oraşului poate ajunge şi la 600.000 de euro, preţul pe metru pătrat fiind în acest caz de 1.000-1.200 de euro pe metru pătrat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite