Oradea: Școlile orădene vor fi gata pentru noul an școlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Școlile orădene vor fi gata pentru noul an școlar
Oradea: Școlile orădene vor fi gata pentru noul an școlar

La trei unități de învățământ lucrările vor continua și după 15 septembrie.

Lucrările de reparații curente și capitale au fost realizate cu sprijin masiv de la bugetul local. La Colegiul Pedagogic Iosif Vulcan lucrările vor fi încheiate până la jumătatea lunii octombrie. „Licitația pentru executarea lucrărilor a fost contestată, și a început mai târziu”, a spus Horia Jarca, directorul Administrației Imobiliare. Sălile de clasă sunt pregătite, dar o parte dintre holuri vor mai fi în șantier.

La Colegiul Națiuonal Emanuel Gojdu au fost încheiate lucrările de renovare a celor 50 de săli de clasă. Lucrările la fațadă se vor încheia însă abia anul viitor. „Am primit de la minister o sută de milioane de lei, iar de la bugetul local 1,53 de milioane de lei”, spune directorul școlii.

Cea mai spectaculoasă transformare a avut loc la Liceul de Artă care nu a mai fost reparat de zeci de ani. „Ne era teamă că într-o zi se va întâmpla ceva cu geamurile coapte sau pereții degradați de ploaia infiltrată prin acoperiș”, a spus Doina Marcu, directoarea unității. Aici s-au efectuat lucrari în valoare de 2,3 milioane de lei, începând cu 2007.

Și la Școala Generală Oltea Doamna lucrările de reparații capitale sunt pe ultima sută de metri, iar clasele se pregătesc deja pentru a primi elevii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite