Oradea: Școală de meșteșuguri în Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Școală de meșteșuguri în Cetate
Oradea: Școală de meșteșuguri în Cetate

Orădenii care vor să afle tainele olăritului, țesutului la război, broderiei, sculpturii sau picturii pe lemn sunt așteptați în Cetatea Oradea, la noua ediție a "Școlii de meșteșuguri".

Sâmbătă, între orele 10:00 – 17:00, Cetatea Oradea găzduiește o nouă ediţia a „Şcolii de meşteşuguri”.
Tineri, copii şi adulti vor putea interacţiona cu meşteşugari şi deprinde șapte meşteşuguri: olărit, ţesut la război, broderie, sculptură, realizarea de podoabe şi decoraţiuni, pictura de icoane pe lemn şi sticlă, împletituri din nuiele/stuf/paie.
În Cetatea Oradea se vor amenaja ateliere care vor dispune de materia primă şi de toate instrumentele necesare pentru a asigura un proces de invăţare corespunzător. Instructorii vor fi in jur de zece meşteri populari. Participarea la Şcoală va fi deschisă tuturor, gratuit. Evenimentul este organizat de Asociaţia Gata Oricând în parteneriat cu Kis-Bihari Idegenforgalmi es Turisztikai Egyesulet; Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor; Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă – Bihor (CAPDD Bihor) şi Administraţia Imobiliară Oradea. Școala face parte din proiectul „Meşteşugurile tradiţionale – o oportunitate pentru dezvoltarea durabilă a euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar”, proiect finanţat de către Ministerul Integrării Europene prin Programul Romania – Ungaria Phare CBC 2006.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite