Sclavagism voluntar, pentru o sută de euro pe zi, la jupuit de nurci în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideea de a lucra în Danemarca, la jupuit de nurci, câte 12 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, îi atrage pe orădeni.  Peste o sută de persoane s-au interesat în ultimele trei zile de slujbele de jupuitori de nurci din Danemarca, la biroul de recrutare EURES Bihor.

Una dintre aceste persoane este Dănuț Sava care, la vârsta de 38 de ani, speră că, petrecând o lună și o săptămână în Danemarca, va reuși să-i asigure familiei un Crăciun fericit, în decembrie, la întoarcerea acasă. „Mă duc în primul rând pentru familie", a spus în această dimineață Dănuț Sava, în timp ce stătea la coadă, la ghișeul EURES, de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor. Acesta are studii profesionale și a lucrat până acum în construcții, numai în România.

Aici nu găsesc de lucru

Printre solicitanții de joburi în străinătate se numără și Relu Moț (54 ani), care ar prefera un post de inginer zootehnist în Danemarca. „Aș merge oriunde, fiindcă în țară ne-au furat obiectul muncii", a spus Relu Moț, zootehnist. Potrivit Simonei Burdean, consilier EURES Bihor, perspectiva unui job plătit cu 100 de euro pe zi, la jupuit de nurci în Danemarca i-a motivat pe orădeni să vină în număr record la EURES. „Peste o sută de oameni s-au interesat de acest post, dintre care 60 și-au depus deja CV-urile", a spus Simona Burdean. CV-urile pentru Danemarca se pot depune până la data de 22 septembrie, interviurile urmând să aibă loc la începutul lunii octombrie. Perioada contractului este din 8 noiembrie până la 17 decembrie. Cazarea costă între 260 și 330 euro pe lună.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite