Oradea: Scandal în prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Scandal în prima zi de şcoală
Oradea: Scandal în prima zi de şcoală

Părinţii elevilor din clasa a III-a A de la „Bălcescu“ ameninţă că-şi retrag copiii de la şcoală.

Oamenii sunt nemulţumiţi că, după ce au investit ani de zile în sala de clasă, acum copiii lor au fost mutaţi într-o altă clasă, în clădirea de  lângă sinagogă.

Elevii din clasa a III-a A, de la Şcoala Nicolae Bălescu din Oradea, au început prima zi de şcoală în curtea şcolii. Nemulţumiţi că micuţii lor au fost mutaţi în altă sală de clasă, părinţii au ameninţat conducerea instituţiei că-şi vor retrage copiii de la şcoală, dacă nu primesc înapoi sala în care au investit. „Eu am avut încă un copil în aceeaşi clasă şi de şapte ani investim în ea. În situaţia mea mai sunt şi alţi părinţi. A fost prima clasă din şcoală cu geamuri termopan”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară” din Oradea, una dintre mămicile revolate.

„Toţi părinţii au dat cât au putut. Unul a avut firmă de jaluzele şi a adus jaluzele, altul a cumpărat materialul pentru mobilă, altul a făcut mobila, unul a adus scaune”, a spus un alt părinte. Toţi părinţii copiilor din clasa a III-a de la Bălcescu au făcut declaraţii sub protecţia anonimatului, pentru că, spun ei, le e teamă ca micuţii lor să nu sufere de pe urma revoltei.

Au schimbat până şi cablurile de curent

Oamenii susţin că au schimbat tot în sala de clasă, inclusiv podelele, acum doi ani, instalaţia electrică, lambriurile. În urmă cu un an au zugrăvit. În această dimineaţă, când au ajuns la şcoală, au aflat că micuţii lor nu mai au aceeaşi clasă. „Am auzit zvonuri, dar nu am fost consultaţi”, a mărturisit o mămică. „Au renovat, cu bani de la primărie, aceeaşi clasă, în condiţiile în care erau clase care arată foarte prost în şcoală”, a afirmat o altă mămică. Ea a constatat în această dimineaţă că mobilierul cel nou făcut de ei, podelele şi lambriurile, inclusiv becurile au fost schimbate. „Au mutat copiii pentru că a venit fata subprefectului în loc. Copilul meu învaţă de mic că dacă ai pile şi funcţii totul se rezolvă”, i-a reproşat o mămică directorului şcolii, Ioan Mocan. Acesta spune însă că au fost mutate mai multe clase şi că, de anul viitor, toate se vor muta prin rotaţie, pentru a nu mai exista astfel de scandaluri. “Vă aşteaptă o clasă cu mult mai bună decât cea de aici. Vă rog să mergem împreună să o vedeţi”, a spus directorul.

Investiţie
Oamenii susţin că au schimbat tot în sala de clasă, inclusiv podelele

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite