Oradea: Șase motive ca să mergeți la teatru, la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Șase motive ca să mergeți la teatru, la toamnă
Oradea: Șase motive ca să mergeți la teatru, la toamnă

În stagiunea 2009 – 2010, orădenilor amatori de teatru li se pregătesc șase premiere, dintre care două se vor juca la Sala Studio iar celelalte patru pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Prima premieră a noii stagiuni va fi  „Tot mort, tot mort”, o adaptare după Mark Twain, în regia lui Petre Bocor, de la București. „Premiera ar urma să aibă loc în a doua jumătate a lunii octombrie”, spune Victoria Balint, consultant artistic la Teatrul de Stat Oradea. La Sala Studio, prima premieră va fi „Cererea în căsătorie”, după A.P.Cehov, o continuare la „Ursul”, din stagiunea 2008 – 2009. Potrivit informațiilor primite de la Victoria Balint, distribuția va fi aceeași ca la „Ursul” (Ioana Dragoş Gajdo, Şerban Borda, George Voinese).  Avanpremiera la „Cererea în căsătorie” a avut deja loc, în luna iunie, dar nu a fost deschisă publicului larg.

Pe gustul liceenilor

Al doilea spectacol la care actorii orădeni vor munci după concediul care se încheie la 1 septembrie este „O noapte furtunoasă”, de I.L.Caragiale. Regia va fi semnată de Chris Nedeea, cel care în stagiunea trecută le-a oferit orădenilor „Menajeria de Sticlă”.  Includerea piesei lui Caragiale pe lista premierelor noii stagiuni este urmarea unor chestionare pe care teatrul orădean le-a adresat elevilor din oraș. „Se cer comediile”, explică Victoria Balint. Tot pentru Casa de Cultură se va pregăti „Uciderea lui Gonzago” după Nedealko Iordanov, regizată de Petre Vutcărău şi „Copilul acesta” scrisă de Joel Pommerat şi pună în scenă de regizorul Vlad Massaci. A doua premieră de la Sala Studio va fi în regia Elvirei Rîmbu, „O poveste foarte simplă”, de Maria Lado.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite