Șase bihoreni au făcut contrabandă cu alcool, prejudiciind statul cu aproape un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor au propus trimiterea în judecată a şase bihoreni suspectaţi că au prejudiciat statul cu peste 900.000 lei, prin evaziune fiscală cu alcool.

Potrivit informațiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat miercuri cercetările în dosarul penal privindu-i pe C.C.F., de 43 de ani, din Oradea, A.O.S., de 42 de ani, din localitatea bihoreană Oşorhei, N.I., de 42 de ani, din Popeşti, P.R.S., de 43 de ani, din Vaşcău,  Bihor, P.P., de 48 de ani, din Oradea şi B.D., de 43 de ani, din Rieni, Judeţul Bihor. Toți aceștia au fost cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Rom, brandy și votcă

Bihorenii sunt acuzaţi că, în cursul anului 2007, au utilizat alcool etilic achiziţionat fără forme legale de la un furnizor din judeţul Maramureş, ca materie primă pentru fabricarea de votcă, rom, brandy şi alte sortimente de băuturi alcoolice, activitate ce s-a desfăşurat în trei imobile de pe raza judeţului Bihor. „Băuturile alcoolice, produse cu ajutorul unor instalaţii rudimentare şi îmbuteliate în flacoane de diverse mărimi, erau ulterior comercializate fără documente legale către diverse persoane fizice şi juridice din Bihor, în vederea valorificării acestora", a relatat Alina Dinu. Cei șase au vândut astfel peste 70.000 litri de băuturi alcoolice. Prin neevidenţierea contabilă a acestor operaţiuni comerciale, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite