Cu stomacul gol și săraci lipiţi pământului, minerii de la Băița muncesc pe gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ortacii de la Băiţa au făcut astăzi instructajul, ca să reînceapă munca. Cu stomacul gol şi fără speranţe să-şi primească salariile restante de mai multe luni, minerii sunt gata să facă muncă de voluntariat.

Tensiunea la mina de molibden de la Băiţa a ajuns la cote maxime, după ce investitorul suedez Per Goran Carlsson i-a anunţat pe mineri că nu are, în continuare, bani. „Marţi am ieşit din şomaj tehnic şi ne-am prezentat cu toţii la mină, la instructajul obligatoriu înainte de reluarea activităţii. Astăzi facem testul final şi intrăm din nou la muncă, deşi ştim că nu vom fi plătiţi”, a declarat pentru Adevărul de Seară, ediţia de Oradea, Alexandru Iştoc, liderul de sindicat al minerilor de la Băiţa.

Dorel Filip, unul dintre mineri, a povestit că, singurii bani pe care i-au primit în ultima perioadă provin de la Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine şi Energie. „Fiecare dintre noi a primit 300 de lei, cu titlu de împrumut, de la sindicatul naţional. Nu ştiu cum îi vom restitui până la termenul de 31 noiembrie 2010, dacă administratorul nu face rost de bani să îşi plătească datoriile faţă de noi”, a spus Dorel Filip, care are de întreţinut unsprezece copii şi o soţie bolnavă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite