Șapte proiecte pentru lucrări de reabilitare în Oradea ar putea primi finanțare nerambursabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Bolojan vrea să reabiliteze școli și centre sociale
Primarul Bolojan vrea să reabiliteze școli și centre sociale

Primăria Oradea este în faza de precontractare a unui număr de șapte proiecte care ar putea beneficia de finanțare nerambursabilă. Banii ar trebui folosiți atât pentru reabilitarea și modernizarea școlilor cât și pentru dezvoltarea a două centre de sociale cu destinație multifuncțională.

Primăria municipiului Oradea a câștigat șapte proiecte cu finanțare nerambursabilă în valoare de 29 de milioane de lei. Proiectele sunt în curs de precontractare și vizează infrastrucura educațională și pe cea socială.

Trei școli în prim-plan
Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu Oradea ar putea beneficia de modernizarea, extinderea și dotatea a două corpuri de clădire, racordare la rețeaua orăsenească de canalizare, construirea unei săli multimedia, sau a unor cabinetemedicale, de consilere psihologică și logopedie. La Liceul Reformat Lorantffy Zsuzsanna, sunt planuri pentru reabilitarea clădirii, realizarea unui sistem de drenaj și asfaltare, recompartimentări, sau extinderea instalațiilor de canalizare. La liceul Teologic Romano-Catolic Szent Laszlo se urmăresc crearea unor noi spații de învățământ și modernizarea compartimentelor existente.
Bani investiți în infrastructura socială
Centrul de zi pentru persoane cu scleroză multiplă va beneficia de reabilitare modernizare și extindere. La Centrul de Cazare Temporară numărul 1, este programată renovarea imobilului și extinderea acestuia pe vertical, refacerea instalațiilor interioare, montarea de panouri solare sau reabilitarea termică. De asemenea, municipalitatea dorește demolarea a două imobile de pe străzile Iuliu Maniu și Eftimie Murgu și amenajarea a două centre sociale noi în care să încapă minimum 34 de beneficiari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite