Săpăturile la „piramida lui Bolojan” au scos la iveală o fântână veche de aproximativ un secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la controversata „piramidă a lui Bolojan", cum este denumit proiectul ce presupune transformarea curții interioare a Primăriei Oradea într-un birou universal de relații cu publicul, au fost întrerupte pentru o scurtă perioadă. Nu fiindcă s-ar fi reconsiderat oportunitatea investiției de circa 1,3 milioane de lei, plus TVA, ci fiindcă muncitorii care săpau în curte au găsit o fântână veche de mai bine de o sută de an

Până ce arheologii și specialiștii în arhitectura Oradei s-au pronunțat asupra importanței istorice a sitului, muncitorii și-au pus uneltele deoparte. „În această dimineață angajații constructorului au reluat săpăturile în adâncime. Arheologii vor fi consultați de fiecare dată când se mai descoperă ceva", a spus Mircea Oaie, şeful serviciului administrativ al Primăriei.

O investiție din respect pentru orădeni

Ilie Bolojan, primarul Oradei, consideră că acoperirea curții interioare reprezintă una dintre cele mai profitabile investiții din acest an, având în vedere faptul că orădenii vor scăpa de povara de a urca și a cobori scările primăriei, trimiși de către funcționari de la un birou la altul. „Este un semn de respect față de cetățean. Anul trecut s-au emis 375.000 de chitanțe, dovadă că de atâtea ori orădenii au intrat, cu treburi, în clădirea primăriei”, a spus Ilie Bolojan. Acesta a ținut să precizeze că în biroul de relații cu publicul orădenii își vor putea rezolva toate problemele legate de primărie și că vor fi montate camere video în toate unghiurile, pentru a-i stimula pe funcționari să se comporte corect cu publicul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite