Oradea: Şantierele milionarilor sunt îngheţate de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milionarul Beniamin Rus sistează lucrările la clădirile pentru care nu are asigurată finanţare. Beniamin Rus, omul de afaceri situat pe locul cinci în topul milionarilor bihoreni şi pe locul 138 în „Forbes 500 Miliardari” pregăteşte o „reformă”  în compania pe care o conduce.

„Voi optimiza timpul de lucru. S-ar putea să trebuiască să fac nişte concedieri. Cei care vor rămâne, vor veni la lucru, nu la serviciu”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, Beniamin Rus, posesorul unei averi de 43 de milioane de euro.
Acesta recunoaşte că este afectat de criză şi că, deşi are lucrări, foarte multe sunt îngheţate din cauza lipsei de finanţări. „Din 6.000 de miliarde, cât este valoarea lucrărilor contractate, avem finanţări pentru cel mult 2.000 de miliarde”, a spus Beniamin Rus, precizând că abia 8% din lucrările contractate beneficiază de finanţare sigură. Milionarul nu crede că situaţia se va îmbunătăţi în următorul an, motiv pentru care ia în considere posibilitatea unor disponibilizări.

Construcţiile, „pe pauză”
„Există lucrări în derulare, dar nu au asigurate finanţare totală”, a recunoscut şi Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte la Consiliul Naţional al IMM şi patron la firma de construcţii CIAC.

Este afectată toată lumea
Criza care a îngheţat lucrările milionarului i-a afectat în aceeaşi măsură pe constructorii din Bihor. Potrivit informaţiilor primite de la Simona Iancu, director coordonator adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, cu ocazia celei mai recente campanii de verificare a muncii în construcţii, nu au găsit mai mult de 17 firme care aveau activitate pe şantiere. „Dacă la ultimele controale, în trei zile verificam 50 de firme, acum abia am identificat 17. Avem şantiere în Oradea, dar sunt pustii”, a spus Simona Iancu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite