Salvamontistul bihorean care a căzut de la peste 20 de metri are nevoie urgentă de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul a fost dus la Timișoara de elicopterul SMURD
Pacientul a fost dus la Timișoara de elicopterul SMURD

Salvamontistul bihorean, Akos Molnar (29 de ani), are nevoie de ajutor. El a căzut ieri, de pe un versant din Geoagiu Băi şi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean din Timişoara. Salvamontistul a suferit traumatism cranian, abdominal şi are probleme la coloană. Totodată, are mare nevoie de sânge.

Colegii salvamontistului bihorean, Akos Molnar, cel care a căzut, ieri de la peste 20 de metri în timp ce făcea căţărări în judeţul Hunedoara, au postat un mesaj pe pagina de facebook, anunţând că bărbatul are nevoie de sânge.

Iată mesajul postat pe pagina de socializare.

"Dragi colegi !!! La ora aceasta probabil majoritatea aţi aflat despre situaţia lui Akos, un coleg de-al nostru căzut în timpul escaladei. Diagnosticul este unul deosebit de complex şi grav. Momentan este internat la Spitalul Judeţean Timiş, sectia "Casa Austria - A.T.I. - Neurochirurgie" , iar la ora când scriu acest mesaj este în operaţie. Cei de la spital au precizat că este nevoie de sânge pentru  Akos şi în acest sens facem apel către toţi cei care sunt dispuşi şi pot să doneze sânge, să o facă. Trebuie să ştiţi că puteţi dona sânge la oricare centru de Transfuzii din apropiere, de regulă între orele 08.00 - 11.00. Donarea se face înainte de a consuma orice fel de aliment, cafea, ceai, băuturi răcoritoare ,etc. Se poate consuma doar apă plată. Akos are nevoie de grupa B III +,  dar se accepta orice grupă sanguină, pe principiul că se face schimb cu ce e nevoie.

Pot dona cei care nu sunt purtători de HIV, hepatită TBC sau nu sunt anemici. Nu uitaţi să solicitaţi o adeverinţă, din partea centrului de sânge, din care sa reias că aţi donat sânge pentru Molnar Gal Akos din Oradea Adeverinţa o scanaţi sau o fotografiaţi şi o  trimiteţi pe adresa de e-mail: politrauma@hosptm.ro . Vă recomandăm ca la Cc să puneţi şi adresa noastră- salvamontbihor@yahoo.com. Mulţumim anticipat, atât noi cât şi familia"

Salvamontistul se afla în Geoagiu Băi, în timpul liber, şi făcea alpinism. El a căzut de la o înălţime de peste 20 de metri şi a fost preluat de elicopterul SMURD de pe stadionul din Deva. Bărbatul era în Geoagiu Băi împreună cu soţia lui. Accidentul s-a petrecut  ieri în jurul prânzului. Bărbatul cobora în rapel pe un perete de stâncă şi a căzut în gol. Jandarmii montani din zonă l-au observat şi au chemat medicii. 

"Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat. Nu poate fi vorba de nepregătire profesională. Akos avea absolut toate cunoştinţele necesare despre ce făcea acolo. Este un perfecţionist. Tot timpul studiază  tehnicile noi, le compară. Tin să cred că a fost o neatenţie din partea lui", ne-a spus Pinter Istvan, preşedintele Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite