Salvamontiștii atrag atenția asupra pericolelor utilizării ATV-urilor și snowmobilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrula salvamont
Patrula salvamont

Salvamontiștii orădeni atrag din nou atenția asupra utilizării mijloacelor motorizate - ATV și snowmobil - în special în zona montană. Asta după ce un tânăr de 20 de ani, din Oradea, a fost implicat într-un grav accident cu ATV-ul, weekendul trecut, la Vârtop.

"În ciuda aparențelor, aceste vehicule nu sunt deloc ușor de stăpânit, derapează și se răstoarnă cu mare ușurință. În mod normal, operatorii de la centrele de inchiriat ar trebui în primul rând să țină un scurt instructaj și chiar să însoțească grupul de clienți, tocmai pentru a demonstra utilizarea corectă a vehiculului dar și de a „tempera" avântul celor mai viteji", spune Adrian Marian, reprezentantul Salvamont- Salvaspeo Bihor.

Potrivit acestuia, procedura se aplică la Stâna de Vale de către cei 2 operatori prezenți în stațiune. "În alte zone însă, din păcate, cei de la centrele de închirieri se limitează la a vă obliga să semnați o declarație pe propria răspundere privind asumarea riscurilor și a urmărilor utilizării acestor vehicule. Nu mizați pe experiența dumneavoastră șofer, deoarece aceasta nu are o prea mare influență în abilitatea de a manevra corect acest gen de vehicule", mai spune salvamontistul.

În concluzie, înainte de a dezlănțui caii putere a unui ATV sau Snowmobil, e bine sa luați câteva lecții de la un instructor sau o persoană cu experiență în conducerea acestor vehicule. Implicit, purtarea de echipament de protecție, inclusiv casca, este absolut necesară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite