ȘTIRI PE SCURT Mama și fiica dispărute duminică sunt căutate de patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară Oradea vă prezintă câteva dintre evenimentele zilei. Polițiștii bihoreni continuă căutările în cazul mamei șii fiicei dispărute. Cei mai buni integramiști se întâlnesc astăzi la Oradea și o plăcuță comemorativă, furată de pe pereții palatului Vulturul Negru înainte de revoluția din 1989 își reia azi locul, la 220 de ani de la primul spectacol de teatru în limba maghiară din Oradea.

Mamă și fiică, dispărute fără urmă

Polițiștii bihoreni le caută de patru zile pe Gal Eva (43 ani) și Menrieta, mama și fiica dispărute de acasă în cursul zilei de duminică. Concubinul femeii este cel care le-a declarat dispariția, după ce s-a întors acasă și a găsit locuința goală.

Plăcuță în cinstea teatrului orădean maghiar

La 26 august 1798 la Oradea se juca prima piesă de teatru în limba maghiară, centenarul fiind marcat prin aplicarea unei plăcuțe memorative, pe Palatul Vulturul Negru. În 1989 aceasta a fost furată. Consilierii locali au hotărât să o repună astăzi la locul cuvenit.

Criză de manuale de română și matematică

Elevii bihoreni riscă să înceapă anul școlar fără manuale de limba română și matematică, pentru clasele a IX-a și a X-a. Editurile care ar fi trebuit să le tipărească susțin că prețul real al manualelor este mai mare decât cel comunicat de ministerul educației.

Reuniunea integramiștilor, la biblioteca județeană

Orădenii cu vocabular bogat și cu pasiune pentru cuvinte încrucișate se întâlnesc astăzi la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", din Oradea. La „Reuniunea integramiștilor", organizată de Clubul Enigma, sunt așteptați participanți de toate vârstele.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite