SOS pentru ecologizarea singurului pârâu cu nuferi și apă termală din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Orădenii cărora le pasă de mediul înconjurător sunt așteptați duminică la o acțiune de ecologizare a pârâului Peța, pe sectorul Universitate - Real. Evenimentul este organizat cu ocazia „Zilei Mondiale a Apei ", care este sărbătorită la 22 martie.

Întâlnirea orădenilor ecologiști va avea loc la orele 14.00, pe podul pârâului Peța, de la Universitatea din Oradea. Acțiunea este organizată de  Asociaţia Geografică Simion Mehedinţi Oradea, în colaborare cu Direcţia Ape Crişuri Oradea.  Totul se va desfășura sub genericul „Dacă şi ţie îţi pasă, hai alături de noi!".

10.000 de ani, descompunerea unui pet

Pârâul Peţa, în apele căruia vegetează nufărul termal - considerat monument al naturii,  este în mod constant „agresat" de către orădeni, cu pet-uri, sticle și gunoaie. „Este vorba despre singurul pârâu cu apă termală din Europa, pentru care Cetatea Oradea era recunoscută și invidiată în trecut. Este păcat că orădenii, în loc să-l pună în valoare, îl vandalizează", spune Mihai Togor, președintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică. Potrivit acestuia, 10.000 de ani durează până se descompune un pet.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite