SOS Autism: „Avem nevoie de o societate mai puţin ostilă copiilor noştri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Stat din Oradea va fi luminat astăzi în albastru, cu ocazia Zilei Internaționale de Conştientizare a Autismului. Mai mulţi copiii orădeni vor face un puzzle uriaş în parcul 1 Decembrie, totul pentru a aminti că unul din 160 de copii suferă de autism, la nivel mondial, conform ultimelor statistici.

Asociația S.O.S. Autism Bihor a pregătit o serie de evenimente pentru această zi, în încercarea de a atrage atenția asupra acestei afecţiuni despre care oamenii nu au suficiente informaţii, dar care afectează, din păcate, tot mai multe persoane.  „Ştim că e doar o acțiune simbolică, care nu rezolvă problemele noastre concrete de zi cu zi, dar ar fi un semnal măcar, s-ar vorbi despre autism, despre nevoile persoanelor cu autism. Avem cu toții nevoie de o societate mai puțin ostilă copiilor noştri", au transmis părinţii din Asociaţia S.O.S Autism Bihor, printr-un comunicat de presă.

Iaşi: Mărturia unei mame: „La 20 de ani, băiatul meu nu ştia care e dreptul şi care e stângul“ (FOTO şi VIDEO)

În rând cu marile oraşe

Organizațiile internaționale care luptă împotriva aceste afecţiuni au ales albastrul drept culoarea prin care să atragă atenția asupra autismului, iar acțiuni „Luminează albastru" - „Light it up blue" au loc simultan în toată lumea, Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto, Canada, fiind două dintre cele mai importante clădiri incluse în manifestări. La acestea se va alătura şi clădirea Teatrului de Stat din Oradea, care va fi luminată în albastru, în această seară, de la orele 20.00.

Puzzle-ul, emblematic

Tot astăzi, în parcul 1 Decembrie, copiii bolnavi vor realiza un puzzle uriaş şi vor purta  simboluri albastre, de la tricouri şi baloane la fundițe, alăturându-se astfel campaniei ,,Light it up blue" inițiată de Autism Speaks.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite