Tinerii îi ajută pe bătrâni cu programe sociale, prin care pensionarii își pot recăpăta vederea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Optzeci de pensionari din Oradea, care au venituri sub 350 de lei, au primit marți ajutoarea din Marea Britanie, distribuite de către elevi de la mai multe licee orădene. Printr-un alt program dedicat orădenilor de vârsta a treia, pensionarii își pot recăpăta gratuit vederea.

În cadrul programului „Tineri pentru pensionari", au fost ajutate 80 de persoane care au venituri sub 350 lei. „Acestora li s-au distribuit șampoane, săpunuri, detergent, ochelari, așternuturi pat, prosoape, farfurii, linguri, încălțăminte și haine,  pe baza buletinului si cuponului de pensie", informează Ioan Radu, asistent social. Acțiunea continuă și azi, între orele 10-16, fiind deja programați alți beneficiari. Donațiile provin din insula Jersey (Marea Britanie).

„Văd din nou”

Un alt program care se adresează pensionarilor, numit „Văd din nou", constă în sprijin financiar pentru persoanele care suferă de cataractă și care nu își pot permite o astfel de operație. „Fundația Încrederea poate acoperi o parte sau integral costul acestor operații, în urma unei anchete sociale și în urma evaluarii făcute de specialiștii fundației", spune Ioan Radu. Mai multe informații despre operații pot fi obținute telefonic, la numărul 0359.304.094.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite