SIGURANŢĂ Turiştii români din Ungaria, protejaţi „pe limba lor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti fac de astăzi echipă cu omologi maghiari, pentru ca turiştii români din staţiunea Hajduszoboszlo să se simtă în siguranţă, ca acasă. Patrule mixte, formate din poliţişti români şi maghiari, vor avea grijă, pe parcursul verii, de turiştii maghiari din Bihor şi de cei români din staţiunea  Hajduszoboszlo.

Vacanţele peste graniţă vor fi mult mai puţin periculoase pentru românii care aleg să-şi petreacă timpul liber în staţiunea maghiară Hajduszoboszlo, unde este unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din Estul Europei, frecventat de peste 30.000 de români pe an. La sfârşit de săptămâna staţiunea, care se întinde pe 30.000 de mp, este vizitată de circa 25.000 de turişti pe zi, cât toată populaţia oraşului Hajduszoboszlo. Dacă vor avea nevoie de ajutorul poliţiştilor, indiferent că este vorba despre obiecte dispărute de pe plajă sau despre documentele legate de autoturismul cu care au mers în vacanţă, românii nu vor trebui să stâlcească expresii în limba maghiară, fiindcă vor avea la dispoziţie doi poliţişti români. Aceştia vor patrula, începând de astăzi, în staţiunea Hajduszoboszlo din Ungaria. La rândul lor, maghiarii atraşi de potenţialul turistic al judeţului Bihor, vor avea la dispoziţie doi poliţişti de aceeaşi naţionalitate, gata să-i îndrume.

Poliţiştii maghiari, la munte

Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, acesta este al patrulea an consecutiv în care turiştii din Euroregiunea Bihor - Hajdu -Bihar sunt protejaţi cu ajutorul unor patrule mixte.

Citeşte mai multe despre acest subiect, astăzi în „Adevărul de Transilvania”

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite