SĂRBĂTOARE Care alegorice din Ungaria invadează Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, în luna august, flori şi petale montate pe statui de polistirien, scene precum „Vise de dragoste", acompaniate de muzica lui Liszt Ferencz, acte istorice semnate de oameni importanţi, cai şi husari sculptaţi vor defila pe străzile din Oradea, venind tocmai din Debrecen, Ungaria.

Primăria municipiului Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor organizează, mâine, 21 august, a opta ediţie a evenimentului „Fereastră deschisă spre Europa".Evenimentul are loc cu ocazia carnavalului florilor de la Debrecen, care este unic în Europa şi se desfăşoară sub însemnul florilor, muzicii şi dansului. Carnavalul Florilor este organizat în Debrecen de 43 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar unele dintre carele alegorice pot fi admirate, din anul 2005, şi în Oradea.

Alaiul carelor va porni, la ora 14.00, de pe Bulevardul Dacia, însoţit din trupe de dans popular şi trupe de majorete din Bihor şi judeţul Hajdu-Bihar. Traseul va fi acelaşi ca în fiecare an: blocurile Zigzag - Parcul Petofi - parcarea din faţa bisericii romano-catolice de la capătul pietonalei, unde carele pot fi văzute până la ora 19.00.

În parcarea din faţa bisericii romano-catolice va fi amenajată o scenă, pe care între orele 17.00 - 21.00 vor avea loc spectacole. În fiecare an, acest regal al florilor a scos din case sute de orădeni, dintre care mulţi au ales să-i însoţească pe membrii canavalului până la destinaţia finală, răsplătindu-i cu ropote de aplauze.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite