SĂNĂTATE Spitalul Judeţean are cel mai performant computer tomograf din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea are începând de astăzi cel mai performant computer tomograf din judeţ, care are posibilitatea să investigheze în amănunt, obţinând imagini foarte bine, pe secţiuni multiple.Investigaţii vor putea fi realizate începând de săptămâna viitoare.

„Acest aparat modern aduce un plus de calitate serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. În acest moment, avem toate cadrele medicale pregătite să lucreze pe acest aparat, urmând ca săptămâna viitoare, după efectuarea măsurătorilor, computerul tomograf să fie pus în funcţiune" a spus dr. Gheorghe Carp,  managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Pe lângă acest aparat, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a mai achiziţionat, tot prin  proiectul de cooperare transfrontalieră: un aparat DEXA pentru stabilirea densităţii osoase, un aparat rontgen cu braţ C, o masă chirurgicală ortopedică. Spitalului de Recuperare din Băile Felix i-a revenit apartaul LOKOMAT - destinat recuperării pacienţilor cu afecţiuni locomotorii severe.

Valoarea totală a proiectului este de 2.133.000 de euro, din care 703.000 euro a revenit Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Suma a fost acoperită din fondul de dezvoltare regională, bugetul de stat, contribuţia Spitalului Judeţean.

„În acest important proiect, am avut ca partener Consiliul Judeţean, în primă fază, iar apoi Primăria Oradea, în ceea de-a doua fază. Le mulţumesc tuturor acelora care au pus umărul, pentru ca, astăzi, să ne putem bucura de această aparatură medicală performantă, care va aduce beneficii imediate pacienţilor noştri", a spus managerul Spitalului Judeţean.

 Primăria Oradea a acordat pentru realizarea acestui proiect, un sprijin financiar de 4 milioane lei,  care urmează să fie returnat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite