S-a urcat la volanul Ambulanţei după ce a consumat alcool şi a rămas fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forgacs Csaba, şoferul care s-a urcat băut la volanul autosanitarei-sursa foto-ebihoreanul.ro
Forgacs Csaba, şoferul care s-a urcat băut la volanul autosanitarei-sursa foto-ebihoreanul.ro

Forgacs Csaba, şoferul unei Ambulanţe din Bihor, care a fost implicat, la sfârşit de săptămână într-un accident, în timp ce transporta un bolnav la spital, îşi va pierde locul de muncă. Asta deoarece bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 0.4 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, fiind la limita de contravenţie.

Ghinion pentru şoferul unei Ambulanţe din Oradea. Bărbatul s-a urcat la volanul autosanitarei, deşi, în urma testării cu aparatul etilotest de către poliţişti, s-a dovedit că a consumat băuturi alcoolice. Mai grav este faptul că maşina pe care o conducea a fost implicată într-un accident, colega lui fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Nefericitul evemniment a avut loc în Oradea, pe strada Republcii. În autosanitară se afla şoferul, o asistentă şi un pacient care era transportat din Marghita. Şoferul de la Ambulanţă susţine că a consumat alcool cu o seară înainte, dar acest argument nu îi este suficient pentru a-şi păstra locul de muncă.

"Se va întruni o comisie disciplinară, urmând să-i fie desfăcut contractul de muncă. Nu contează că a consumat alcool cu o seară înainte. Nu trebuia să se prezinte la serviciu. Este un şofer profesionist care ştie ce complicaţii aduce consumul de alcool", ne-a spus dr. Daniela Petrişor, directorul Serviciului de Ambulanţă Bihor.  

Martorii susţin că șoferul unui autoturism Volkswagen Touareg a vrut să vireze la stânga, neregulamentar, în intersecția Parcului Petofi cu strada Republicii. Ambulanța, care  circula dinspre Gara Centrală, pentru a evita coliziunea, a virat stânga.

Cu toate aceste, coliziunea s-a produs, autosanitara Ambulanţei fiind proiectată într-un autoturism Mercedes, parcat  regulamentar pe partea cealaltă a străzii. În urma impactului, pacientul din Ambulanţă nu a păţit nimic, în schimb, asistenta a dat cu capul de geam şi a acuzat dureri la coloană, fiind transportată la UPU. Toate cele trei maşini au fost avariate.

"Şoferul Ambulanţei avea semnalele acustice şi luminoase pornite înainte de intersecţia străzii Republicii cu Parcul Petofi. A pătruns pe sens opus, deoarece era o coloană în aşteptare la culoarea roşie a semaforului electric.

A intrat în coliziune cu un autoturism care a intrat în intersecţie la culoarea verde, dar care a virat stânga peste marcajul continuu, deşi avea indicatorul Obligatoriu în faţă. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul Ambulanţei prezenta o concentraţie alcoolică de 0.4 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei", ne-a spus inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite