S-a închis robinetul gratuităţii pentru locatarii din blocurile NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din blocurile NATO rămân fară apă rece sau apă caldă, dacă nu se mobilizează să-și plătească facturile. Majoritatea locuitorilor din zonă sunt persoane de etnie rromă, cazuri sociale,  care au primit locuințe de la primărie la prețuri modice. Inițial oamenii nu au plătiti nicio chirie, singurul lucru pe care-l aveau de achitat fiind lumina.

Pentru că  au înregistrat datorii de peste 250.000 de lei la electricitate și pentru că trebuiau făcute reparații, primăria a decis anul trecut să le perceapă o chirie modică.  La începutul lui 2011 însă, restanțele la plata chiriei depășeau 12.000 de lei. În consecință, Administrația Imobiliară Oradea a decis să întrerupă furnizarea gratuită a apei.

„Administrația Imobiliară Oradea plătea aproximativ 12.000 de lei pe lună pentru apa consumată la blocurile NATO. Această sumă acoperea în medie 6.5 metri cubi de apă, de persoană pe lună. Aceste consum este dublu față de medie", a explicat Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de comunicare al primăriei. "Pentru a avea parte de apă caldă și rece de acum înainte locatarii trebuie să încheie un contract cu Compania de Apă, sau să se gestioneze singuri", a mai subliniat Mirela Macra.

Înghesuiți în două blocuri

Locuințele sociale au fost distribuite în două blocuri construite pe strada Voltaire în perioada 1970-1974, supranumite și blocurile NATO. Fiecare bloc este compus din trei scări cu câte 16 apartamente fiecare. Apartamentele cu două camera au suprafață de 40 de metri pătrați, iar chiria este de 20 de lei pe lună. La apartamentele cu trei camera, suprafața este de 50 de metri pătrați și chiria

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite