S-a stins din viaţă cel mai în vârstă director al unei societăţi de drumuri locale din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Chirilă
Ioan Chirilă

Inginerul  Ioan Chirilă s-a născut la data de 11.11.1936 în localitatea Ghindăoani, judeţul Neamţ, într-o familie numeroasă cu şapte copii. Şcoala primară o face în localitatea natală, apoi gimnaziul în comuna vecină Bălţăteşti şi Liceul la Piatra Neamţ. Studiile superioare le absolvă în 1959 la Politehnica din Iaşi, Facultatea de Construcţii secţia Drumuri -Poduri-Căi Ferate.

La absolvire se căsătoreşte cu Todinca Brânduşica Lucia, colegă la Facultatea de Industrie Uşoară, de loc din Tinca, judeţul Bihor.Solicită şi obţine repartiţia la Sfatul Popular al Regiunii Crişana, Secţia de Drumuri. A lucrat la aceeaşi unitate, reorganizată sub diverse denumiri, 43 de ani dintre care 34 de ani ca director, contribuind alături de colectivul de muncă la realizarea pe teritoriul judeţului a peste 1100 km de drumuri asfaltate şi zeci de poduri în beton armat însumând 1290metri liniari.

S-a pensionat în anul 2001 şi a fost recunoscut drept cel mai vechi director al unei societăţi de drumuri locale din România, fiind apeciat ca un reputat specialist în domeniu.

Alături de soţia sa a avut 2 copii pe Dan şi Daniela, pe care i-a crescut şi educat în spiritul cinstei şi corectitudinii, a dragostei de viaţă şi de muncă. S-a bucurat şi de nepoţii Tudor şi Andra. A plecat împăcat că şi fiica Daniela s-a aşezat la casa ei, căsătorindu-se în acest an.

„Ce pot să spun despre tatăl meu e că se ţinea întotdeauna de promisiuni, că era un profesionist desăvârşit, că a ajutat după posibilităţi pe oricine a avut nevoie, că ne-a iubit şi întotdeauna a avut un sfat bun pentru noi", a spus Dana Chirilă..

Acum la definitiva despărţire, Ioan Chirilă îşi cere iertare de la toate rudele, prietenii şi cunoscuţii pe care i-a supărat cu vorba sau fapta şi le mulţumeşte tuturor pentru că i-au fost alături.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite