S-a semnat contractul de asistență pentru proiectul extinderii rețelelor de apă din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul s-a semnat astăzi
Contractul s-a semnat astăzi

Astăzi a fost semnat contractul de asistență și consultanță necesar proiectului de extindere și reabilitare a sistemului de apă și apă uzată în Bihor. Contractul este în valoare de trei milioane de euro și este un pas important în realizarea proiectului de 100 de milioane de euro (APAREGIO) de care vor beneficia peste 240.000 de locuitori.

Contractul de asistență și consultanță a fost semnat la sediul Companiei de Apă Oradea de managerul Ovidiu Gavra și de reprezentantul firmei Blom România, Silviu Stoica.

Delegarea unei firme care să se ocupe de consultanță și asistență tehnică este un prim pas în implementarea proiectului APAREGIO, în valoarea de 100 de milioane de euro. Acest proiect își propune extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare în Oradea, Nojorid, Tinca, Oșorhei, Sântandrei, Girișul de Criș și Beiuș. În Oradea se va lucra pe 143 de străzi pentru care sunt alocați peste 35 de milioane de euro.

Deși comuna Biharia este trecută în proiect, cu un buget de 5 milioane de euro alocați, primăria comunei  încă nu s-a decis dacă vrea sau nu facă parte din APAREGIO, pentru că asta ar însemna ca primăria să accepte ca serviciile de apă și canalizare să fie furnizate prin Compania de Apă Oradea. Dacă primarul din Biharia va decide să nu se alăture proiectului, cei cinci milioane de euro nu vor mai intra în județul nostru.

Până la ora actuală, pe site-ul de achiziții publice au fost postate licitațiile pentru primele șantiere din cartierul Grigorescu.
Termenul de finalizare a proiectelor tehnice este de cel mult șase luni de zile, după care pachetele de lucrări vor fi scoase la licitație.

Implementarea proiectului va dura până în anul 2015. Din valoarea totală de 102.976.909 euro, 63.538.480 sunt fonduri nerambursabile. Diferența este suporttaă din bugetul statului (9.718.140 euro), primării și Consiliul Județean (1.498.940) și Compania de Apă Oradea (28.221.346 euro).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite