S-a stins din viaţă colonelul Ion Manole, fostul adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul în rezervă Ion Manole, fiul lui Gheorghe şi Maria Manole, s-a născut la 08 august 1941, în judeţul Bacău. În anul 1962 a absolvit Şcoala de Ofiţeri de Miliţie din Bucureşti, urmată de Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş - Bolyai" din Cluj-Napoca, în anul 1968, respectiv cea de-a doua facultate, Facultatea de Istorie - Filosofie, din cadrul Universităţii „Babeş - Bolyai" Cluj Napoca, în anul 1975.

Între anii 1962 - 1974 a ocupat diferite funcţii de execuţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor. În perioada 1 octombrie 1974 - 1976 a ocupat funcţia de adjunct al Poliţiei municipiului Oradea, iar între 1976 - 1980 a condus această structură de poliţie, fiind şef al Poliţiei municipiului Oradea. S-a aflat şi la conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Mehedinţi între anii 1980-1991.

După Revoluţia din anul 1989, a fost confirmat pe funcţia de inspector şef pe care o deţinea şi a fost menţionat de către revoluţionarii mehedinţeni, într-un memoriu adresat ministrului de interne de la acea vreme, drept „unul din organizatorii şi participanţii direcţi la înfăptuirea ţelurilor Revoluţiei din Decembrie 89 în judeţul Mehedinţi" şi „ofiţer de înaltă ţinută morală şi responsabilitate civică".

A revenit în judeţul Bihor în anul 1991, iar între 1991 - 1992 a devenit adjunct al inspectorului şef. În rest, a dus la îndeplinire sarcinile conferite de diversele funcţii de conducere în cadrul serviciilor IPJ Bihor. „Şi-a încheiat activitatea la data de 30 iulie 1997, cu trecerea în rezervă, lăsând în urmă o carieră strălucită şi multiple realizări. În timpul carierei sale, a avut o contribuţie majoră în înfiinţarea Bazei Sportive Dinamo Oradea" susţin colegii din cadrul IPJ Bihor. De asemenea, a fost preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, filiala Bihor.

Ion Manole a decedat la vârsta de 70 de ani, fiind înmormântat la Cimitirul Municipal din Oradea. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite