NEPĂSARE Singura echipă de rugby din Oradea a fost uitată de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura echipă care mai există în oraş, Club Spartan, a renunţat anul trecut la liga a II-a din lipsă de bani. Nici Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi nici Primăria nu au găsit fonduri pentru finanţarea clubului.

Tinerii orădeni pasionaţi de sportul cu balonul oval nu au nicio şansă să practice această disciplină în judeţ. În Oradea ultima echipă de juniori de rugby a activat în urmă cu cinci ani. „Dat fiind faptul că la ora actuală nu avem condiţii optime pentru practicarea acestui sport, nu ştiu ce aş putea să le transmit copiilor orădeni care iubesc rugby-ul şi care sunt interesaţi de practicarea acestui sport. Dacă sunt dispuşi să plece de acasă pot încerca să evolueze la cluburile din Cluj sau Baia Mare", a declarat Ştefan Csornai, antrenorul-jucător al echipei Club Spartan. Lucrurile nu stau bine nici la seniori.

Singura echipă care mai practică rugby în Oradea, Club Spartan, şi care a evoluat în liga a II-a din România, s-a retras anul trecut din cauza lipsei sprijinului financiar. „La Oradea, echipa de rugby a avut activitate serioasă în anii '90, dar la ora actuală lipseşte susţinerea financiară, atât la seniori cât şi la juniori", a spus Ştefan Csornai. Câţiva pasionaţi de la Club Spartan se mai antrenează, când şi când, pentru a disputa meciuri amicale pe unde apucă.

Citeşte mai multe despre acest subiect în noul număr al săptămânalului „Ads Oradea“, care poate fi cumpărat de la chioşcurile de ziare

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite