Românii care se întorc în ţară prin Bihor, rugaţi să folosească toate cele patru puncte de trecere a frontierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Polițiștii de frontieră au luat măsuri pentru a evita aglomerația, pe fondul întoarcerii în țară a românilor, de Sărbători, fiind suplimentat personalul și crescându-se numărul arterelor de control din Bihor. Află aici unde pot fi reclamaţi poliţiştii care nu-şi fac bine treaba şi ce alternative sunt pentru intrarea în ţară prin Bihor, în afară de PTF Borş. 

Poliţiştii de frontieră bihoreni se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă. "Apropierea sărbătorilor readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. De asemenea, mulţi cetăţeni români şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate", a spus Cătălin Simuţ, purtător de cuvant la Inspectoratul Judeţean de Poliție de Frontieră (IJPF) Bihor.

Colaborare cu maghiarii 

Pornind de la aceste premise şi de la faptul că, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei subordonate IJPF Bihor, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport, pentru evitarea aglomerărilor, a fost suplimentat personalul care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi a fost crescut numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară. "Au fost intensificate relaţiile de conlucrare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală", a spus Cătălin Simuţ.

Recomandări

Acesta le recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor existente la frontieră, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitarilor doar a unora dintre punctele de trecere, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt. În Bihor există patru puncte de trecere a frontierei, la Salonta - Mehkerek, Borş-Artand, Valea lui Mihai( Barantău) - Nyirabrany şi Săcuieni - Letavertes.

Reclamaţii

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite