România a învins Turcia la polo la o diferență de trei goluri (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii s-au impus, la Oradea, cu 13-10, în faţa unei echipe mai slab cotată.  Poloiştii români le-au dat emoţii spectatorilor. La mijlocul celui de-al treilea sfertu, jucătorii turci se apropiaseră la un gol.

Bazinul "Ioan Alexandrescu" din Oradea, a găzduit, aseară, o nouă etapă din cadrul Ligii Mondiale de Polo. Deşi nu a prestat un joc précis, România a punctat din nou în competiţia granzilor. "Diferenţa a fost cam mică. Am câştigat doar cu 13-10 şi cred că am făcut un meci mai slab pentru că suntem în plină pregătire pentru calificările la Campionatul European. S-a simţit puţin oboseala", a spus la finalul partidei, Ramiro Georgescu, unul dintre oamenii de bază ai naţionalei de polo. Deşi mai slab cotată la nivel mondial, reprezentativa Turciei s-a dovedit un adeversar incomod. Tricolorii au deschis scorul prin Tiberiu Negrean dintr-o lovitură de penalitate. Însă turcii au egalat prin Okman, iar apoi au preluat conducerea prin golul înscris de Cagatay. Alexandru Matei a echilibrat balanţa, şi cu o secundă înainte de finalul primului sfert, Ramiro Georgescu a marcat pentru 3-2. În cel de-al doilea sfert, tricolorii au înscris prin Kadar, Negrean, Cîmpianu şi Goanţă, de două ori. Însă replica oaspeţilor a fost pe măsură, Oytun Okman, cel mai bun jucător al Turciei, şi Coskun au ţinut în joc naţionala Turciei. La pauză, România conducea cu 8-6. "Am ştiut că românii sunt mai buni, noi suntem abia la început de drum. Turcia a făcut un meci bun, mai ales împotriva unui adversar atât de puternic precum România", a spus Oytun Okmar.    

România vizează calificărea la Europene

Şi cea de-a doua jumătate a partidei a stat sub semnul echilibrului. În debutul celui de-al treilea sfert, Andrei Buşilă a ratat o lovitură de pedeapsă, iar Kadar Kalman a fost eliminat definitiv. Până la final însă, Diaconu, Goanţă, Chioveanu, Ghiban şi Matei şi-au trecut numele pe lista marcatorilor, în vreme ce Turcia a punctat prin acelaşi Okman, Hantal şi Beskardesl. "Şi noi ne pregătim pentru calificările la Campionatul European. Avem nevoie de meciuri puternice, cu adevrsari pe măsură. Echipa României are jucători foarte buni, însă în tur la Instanbul nu am reuşit să le facem faţă. Acum am evoluat fără inhibiţii şi am fost mai bine pregătiţi", a declarat Sinan Turunc, antrenorul reprezentativei Turciei. România vizează calificarea la Campionatul European din Croaţia, iar în aceste condiţii, jocurile din Liga Mondială, în compania unor echipe cu tradiţie în polo, reprezintă un mod de verificare. "Obiectivul nostru este calificarea. Sper ca toţi jucătorii convocaţi să fie în forma maximă pentru meciurile de la finele acestei luni. Am testat şi câţiva jucători tineri, de perspectivă, care au evoluat bine", a spus Kovacs Istvan, selecţionerul României.

Turneu de calificare la Oradea

Deşi recunoaşte importanţa partidelor din cadrul Ligii Mondiale, preşedintele Federaţiei Române de Polo, spune că tricolorii trebuie să se concentreze asupra calificării la întrecerea continentală. "Doar primele două clasate în Liga Mondială vor obţine calificarea. Noi jucăm în această grupă împotriva Serbiei şi Spaniei, două mari forţe", a spus Anatolie Grinţescu. În perioada 30 aprilie - 2 mai, la Oradea se vor disputa meciurile din cadrul grupei C de calificare la Campionatul European din Croaţia Din grupa României fac parte reprezentativele Rusiei, Olandei şi Marii Britanii. Turneul final va avea loc între 29 august-11 septembrie, la Zagreb. La competiţia continentală vor obţine calificarea echipele care se vor clasa pe primele două locuri în grupe

"Obiectivul nostru este calificarea la Europene. Sper ca toţi jucătorii convocaţi să fie în forma maximă pentru meciurile de la finele acestei luni"

 Kovacs Istvan, selecţioner România

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite