Oradea: Simona Lungu a reprezentat România la Miss Italia nel Mondo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Simona Lungu a reprezentat România la Miss Italia nel Mondo
Oradea: Simona Lungu a reprezentat România la Miss Italia nel Mondo

Orădeanca s-a clasat pe locul doi, la faimosul concurs internațional de frumusețe. Simona este în prezent în Italia, unde speră să câștige cât mai multe castinguri.

Prin frumusețe și atitudine, așa i-a impresionat Simona Lungu pe italieni și pe români, ocupând locul doi la concursul Miss Italia Nel Mondo, desfășurat la sfârșitul lunii iunie, în orașul Jesollo din Italia. Locul întâi a fost câștigat de Diana Curmei, reprezentana Republicii Moldova. Simona Lungu este născută la Bârlad dar se consideră orădeancă, locuind aici de când a început facultatea. La Miss Italia Nel Mondo a reușit să participe fiindcă a corespuns mai multor criterii, printre care și faptul că unul dintre părinți este italian. Simona are 21 de ani şi este studentă la Inginerie şi Management, în anul trei de studiu. Este blondă cu ochi căprui şi se apropie de măsurile ideale ale unui manechin de succes.

Fără așteptări prea mari

Simona a ajuns să participe la castingul din Timișoara pentru concursul Miss Italia Nel Mondo, la recomandarea prietenei sale, designerul vestimentar Ioana Silaghi. Așa se face că, în luna aprilie, extrem de sceptică la început, Simona concura cu alte 19 fete din întreaga ţară, pentru a reprezenta România la evenimentul ajuns la cea de-a 19-a ediție. „La sfârşitul serii, Simona a fost desemnată Miss România, un lucru pe care nici nu şi l-ar fi imaginat vreodată posibil”, povestește Ioana Silaghi, care i-a fost alături, pas cu pas. Abia apoi a început însă marea aventură, confruntarea cu alte 49 de concurente din toată lumea. „A fost o experienţă minunată, dar foarte grea. Ne trezeam la ora 7 dimineaţă în fiecare zi, iar pe parcursul zilei aveam câte opt ore de antrenament, coregrafia celor 4 dansuri, defilări, make-up, şedinţe foto, filmări și conferinţe de presă. Era interzis să ieşim din hotel seara şi îmi lipsea familia, iubitul meu Robert, să merg la shopping, momentele de relaxare. Au fost două săptămâni obositoare, dar cu o satisfacţie pe măsură”, povestește Simona Lungu.

Performanță

Purtând numărul 31 în concurs, Simona a reușit să treacă de fiecare etapă,  ajungând în final pe podium. „Anul acesta s-a făcut istorie: o moldoveancă şi o româncă pe podium. A fost cel mai bun rezultat al României la acest concurs” consideră Simona. În ciuda performanței atinse, Simona nu vrea să mai participe la concursuri de miss, fiind hotărâtă să se axeze pe prezentări de modă și publicitate. În ultima perioadă a avut prezentări de accesorii pentru firma Sendi și de articole vestimentare, pentru Sandro Ferone. În prezent este în Italia, locul unde se află acum atât mama, cât și tatăl său. Fiindcă se consideră o orădeancă, Simona promite să se întoarcă în curând acasă, pentru a-și continua studiile și a-și construi o carieră.

Întrebări și răspunsuri
Ce este Miss Italia nel Mondo?

Este un concurs internațional de frumusețe, inițiat în 1991. La el pot participa numai fetele de origine italiană, stabilite în alte state decât Italia.
Ai participat la alte concursuri de miss?
În 2008 am ocupat locul întâi la „Miss Primăvara”. Tot anul trecut, în toamnă, am obținut titlul „Miss Atitude”, la Model of The Summer.
Nu au fost comentarii negative la adresa faptului că ești româncă?
Nu am avut probleme de acest gen. M-au susținut toți românii din Italia.

Ce-i place
Cel mai mult îi place să-şi petreacă timpul în compania iubitului său. În opinia ei, viitorul sună foarte bine, fiindcă se vede o femeie fericită, o femeie de carieră, împlinită şi cu o viaţă frumoasă. Printre pasiunile sale se numără călătoriile, dansul, pictura şi nutriţionismul. Îi plac oamenii din Oradea și crede că omul sfințește locul.

Ce nu-i place
Simona detestă ipocrizia și superficialitatea, prejudecățile. Fiind o fire pozitivă îi este greu să numească lucrurile care nu-i plac.

Profil:
Născută:
12 decembrie 1987, Bârlad
Studii: Studentă în anul III, la Facultatea de Inginerie Managerială din Oradea
Experiență: Locul II, Miss Italia nel Mondo, Miss Primăvara, Miss Atitude
Familie: necăsătorită

  


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite