Oradea: „Tatăl” lui Robinson Crusoe vine la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: „Tatăl” lui Robinson Crusoe vine la Oradea
Oradea: „Tatăl” lui Robinson Crusoe vine la Oradea

Vechea sală C de la fostul Cinema Libertatea va fi, de mâine, locația Festivalului de Filme de Animație Metrion (MAFF), ajuns la cea de-a doua ediție. Orădenii vor avea ocazia să vadă filme de animații ale lui Victor Antonescu, creatorul primului lungmetraj românesc de animație, „Robinson Crusoe”, dar și cele mai bune animații pe post-it, care vor fi premiate joi seară.

Fundalul sonor va fi asigurat de DJ Goranga și Adi Miescu, la vioară și trompetă. Organizatorii, Nemeth Laszlo (art director) și Balasz Zoltan (vicepreședinte Metrion), spun că la festival vor participa desenatori din Cluj, București, Oradea și Ungaria. Festivalul se bazează pe tema „Răpirea Europei”, având ca personaje centrale taurul roșu și Miss Europa, din lucrarea semnată de Demeter Szilard. Pe lângă proiecții de animații și discuții vor susține concerte trupele Sajnosbatar din Ungaria și Red Bull Sound.

„Taurul roșu” se va plimba pe strada Republicii, pentru a promova festivalul

image

În prima seară, miercuri de la orele 19.00, vor rula animații de Zenobiu Domide, urmate de Best of Anilogue: „Sita sings the blues” de Nina Paley, animații de Radu Igazsag și, în final, „Resolument animes”. Joi, de dimineață, de la orele 10.00, este programat „Croissant de animații”, cu regizorul Victor Antonescu. De la 16.00 urmează Best of Animest iar de la orele 18.00, selecția ASIFA Korea pentru Ziua Mondială a Animației. Tot joi, de la 21.00, vor fi prezentate animațiile din cadrul concursului Răpirea Europei și vor fi decernate premii.

5 lei pe zi
Organizatorii se așteaptă ca orădenii să participe în număr mare la eveniment, având în vedere experiența ediției de anul trecut. Biletul de intrare costă 5 lei pe zi, iar cei care vor să-și plătească intrarea pe trei zile, nu trebuie să cheltuie mai mult de 10 lei. În club Gekko vor susține concerte joi și vineri seară trupele Red Bull Sound, Miraj și Sajnosbatar.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite