Ritli jr. și-a dat demisia de la conducerea Spitalului Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că nici nu a apucat să preia funcția de manager a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, Ritli Csongor Ladislau și-a prezentat azi demisia. Unul dintre motive pare să fie anchetarea de către Agenția Națională pentru Integritate a concursului prin care acesta a ajuns să fie șeful unității medicale.

În această dimineața, conducerea interimară a Spitalului Județean a primit demisia lui Ritli Csongor Ladislau, cel care trebuia să devină managerul spitalului. Inginerul Gavrilă Grebenișan, cel care ocupă șefia interimară a unității medicale, spune că vestea a surprins pe toată lumea. „Am primit scrioarea de demisie, alături de motivația domnului Ritli, care oare să fie legată de relația sa de rudenie cu ministrul Sănătății‟, spune Grebenișan, lăsând să se înțeleagă că ultimul cuvânt îl va avea primarul Ilie Bolojan, care va decide dacă va accepta sau nu demisia lui Ritli. Conform scrisorii de motivație înaintată de fiul ministrului Sănătății, activitatea tatălui său este mai importantă decât numirea sa în funcția de manager al Spitalului Județean. „Consider că activitatea ministerială a tatălui meu şi măsurile de reformă propuse pentru îmbunătăţirea sistemului sanitar repezintă o prioritate faţă de eventuala mea numire în funcţia de manager la Spitalul Judeţean", explică Ritli jr., în memoriul înaintat conducerii spitalului și municipalității.

ANI anchetează

Luni, Agenția Națională de Integritate (ANI) a cerut Consiliului de Administrație al Spitalului Județean mai multe documente referitoare la desfășurarea concursului de ocupare a postului de manager al unității medicale. Principalele informații cerute de ANI erau legate de formarea comisiei de examinare şi motivele pentru care s-a sărit peste perioada de contestaţii. Luni, 24 octombrie, Ritli jr. a câștigat șefimea celui mai important spital din Bihor, după ce contracandidatul său s-a retras din concurs. 

Cel mai pregătit

Comisia de examinare a fost formată din viceprimarul Gheorghe Carp, juristul Adrian Cocoş, din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, care este practic subaltern al ministrului Ritli Ladislau în calitate de şef al Direcţiei de Resurse Umane a Ministerului, şi conferenţiarul universitar dr. Ciprian Brisc, reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea. „Ritli Ladislau junior este un om foarte bine pregătit, având în vedere experienţa sa de şef personal la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie, de director al Spitalului Clinic de Recuperare Medicală din Băile Felix şi de director de cabinet al fostului ministru al sănătăţii. Un om mai bine pregătit cu greu puteam găsi", a spus viceprimarul Oradei.     

Se pare că Gavrilă Grebenișan va asigura în continuare interimatul conducerii spitalului, până anul viitor, când se va ține un nou concurs pentru ocuparea funcției de manager.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite