„Revista română de istorie financiar bancară", unică în România, a fost lasată la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a lansat prima revistă de istorie financiar-bancară
S-a lansat prima revistă de istorie financiar-bancară

O revistă unică în Europa de Est şi Centrală a fost lansată la Universitatea din Oradea. Este vorba despre „Revista română de istorie financiar bancară" care tratează domeniul istoriei finanţelor şi băncilor dn ţara noastră.

Profesorul universitar Mihai Drecin alături de mai mulţi colaboratori de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele comunicării şi Facultatea de Ştiinţe Economice, au lansat o revistă unică în România, dar şi în Europa de Est şi Centrală.

"Este prima revistă de acest gen din România şi, din câte ştiu eu, din Europa Centrală şi de Est. Noi am iniţiat acest proiect şi toţi profesorii din România care sunt preocupaţi de acestă tematică ştiu că au acum o platformă de exprimare ceea ce cred că este foarte bine. Revista va apărea semestrial şi am gândit deja temele pe care le vom aborda în următoarele numere", a spusuniversitarul  Mihai Drecin

Revista este editată în engleză, franceză şi germană şi publică analize şi probleme economice de actualitate din domeniul istoriei economiei şi al economiei financiar-bancare. 

Primul număr se găseşte la Biblioteca Universităţii ori la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, iar cel de-al doilea va fi lansat cu ocazia împlinii a 140 de ani de la înfiinţarea Băncii Albina din Sibiu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite