Rețetă de criză împotriva asteniei, oferită de nutriționistul Larisa Drumbravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legumele proaspete te ajută să lupți cu astenia
Legumele proaspete te ajută să lupți cu astenia

Pentru a trece cu bine peste astenie trebuie să ținem cont de câteva sfaturi medicale. Sportul și alimentația sănătoasă, bogată în fructe și legume și fără prăjeli și grăsimi ne pot ajuta să ne energizăm și să ne recăpătăm buna dispoziție.

CITEȘTE ȘI

Nesiguranța financiară și problemele la locul de muncă agravează astenia

Nutriționistul Larisa Dumbravă le propune cititorilor Adevărul de Seară o rețetă simplă și ieftină care îi poate ajuta să-și recapete tonusul și să combată astenia.

Astfel, micul dejun constă în una sau două mere și vreo șapte nuci, după care este necesară o pauză de cel puțin o oră înainte să bem apă plată sau apă plată cu lămâie. La gustare se poate consuma un shake din lapte, un gălbenuș de ou crud și o linguriță de miere. Între apă și gustare trebuie să treacă minimum jumătate de oră. La o oră după gustare se poate bea din nou apă. La prânz, nutriționistul recomandă o supă ușoară de legume sau pește (ciorbă sau supă alcalină). Felul doi poate fi servit abia după o oră. Acesta poate să fie soia sau pește, fierte sau pe grill, cu legume înăbușite sau pe grill și o salată de crudități de sezon - țelină cu morcov de exemplu. După cel puțin o oră se poate bea apă din nou. Seara, cu cel puțin două ore înainte de culcare se poate consuma orez cu legume sau varză a la Cluj și salată de țelină, morcov și măr, eventual cu putină brânză deasupra. La o oră se poate bea apă. "Nu este voie să se bea apă în timpul mesei sau imediat după ce am terminat de mâncat", atrage atenția nutriționistul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite