Rețea specializată în înşelăciuni cu autoturisme închiriate, desființată de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din grupare făceau parte opt persoane din Bihor, Cluj, Hunedoara și Timiș. În decurs de două luni, acestea au închiriat 15 autoturisme de la diferite societăţi comerciale pe care, în baza unor documente false, le-au vândut în Republica Moldova.

Rețeaua era foarte bine organizată. Doar cinci dintre membrii se ocupau de închirierea autoturismelor de la diverse societăți de profil din județele Bihor, Brașov și Timiș. Ceilalți trei coordonau activitatea și se ocupau de falsificarea documentelor. Mai exact, imediat ce au intrat în posesia a 15 autoturisme, suspecții falsificau documentele acestora într-o casă din Turda.

Desfășurare de forțe pentru prinderea suspecților

"Pe 29 septembrie au fost identificaţi în trafic pe raza Municipiului Turda şi prinşi trei dintre suspecți. În cadrul unei acţiuni la care au participat 25 de poliţişti din cadrul S.I.F. Bihor, S.I.F. Cluj, Poliţiei Turda şi S.I.I.P.I. Bihor, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în municipiile Cluj şi Turda, în urma cărora poliţiştii au identificat documente falsificate ale mai multor autoturisme şi diferite acte ale unor firme fantomă", ne-a spus inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliției Bihor. Din august până în septembrie, cei opt au reușit să vândă șapte mașini în Republica Moldova, cu prețuri cuprinse între 2.000-10.000 euro. P         rejudiciul estimat de oamenii legii se ridică la 200.000 euro. Au reușit să recupereze însă jumătate din acesta după ce au confiscat opt autoturisme.

Vinovații riscă până la 20 ani de pușcărie

Doar trei dintre suspecți au fost arestați, ceilalți fiind cercetați în stare de libertate pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Față de B.A.I.G., cetățean sudanez, a fost emis un mandat de arestare în lipsă. Dacă vor fi găsți vinovați, cei opt riscă până la 20 ani de închisoare.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite