Reţea internaţională de droguri, destructurată de poliţiştii bihoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea internaţională de traficanţi de droguri a fost destructurată de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea

Trei tineri din Bihor, unul din Republica Mauritius şi un englez din Marea Britanie au fost cercetaţi pentru trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii antidrog au stabilit că, în perioada 2011 - 2012, un bihorean în vârstă de 27 de ani, a trimis din Spania, în repetate rânduri, aproximativ un kilogram de cannabis, disimultată în colete, prin intermediul unor firme de transport. Odată ajunse în România, drogurile erau preluate de un alt bihorean, care ulterior le-a comercializat în Bihor, atât personal, cât şi prin intermediul celorlalţi trei suspecţi, contra unor sume cuprinse între 50 şi 70 lei  gramul. De asemenea, o parte din droguri erau reţinute pentru consum propriu de către membrii grupării.

În urma unui flagrant organizat în locuinţa unuia dintre suspecţi, poliţiştii antidrog au capturat aproximativ 180 de grame de cannabis, pe care încerca să o valorifice contra sumei de 2.000 Euro.

Totodată, în urma percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa lui S.V.C., poliţiştii B.C.C.O. Oradea au descoperit alte 305 grame de cannabis."Trei dintre suspecţi, respectiv cei trei bihoreni au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, iar în urma probatoriului administrat în cauză, prin rechizitoriul întocmit, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a celor cinci suspecţi  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedeapse privative de libertate cuprinse între 3 şi 20 de ani", a precizat agent principal Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite