Restricţie de circulaţie pe Drumurile Naţionale din Bihor, din cauza caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canicula restrecţionează traficul pe DN-uri
Canicula restrecţionează traficul pe DN-uri

Canicula restricţionează circulaţia pe drumurile naţionale din Bihor. Astăzi în intervalul orar 11.00-22.00 vehiculele  cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor putea circula pe DN-urile din judeţ.

Administaţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de căldură pentru mai multe judeţe din ţară, valabilă pentru perioada 22 - 23 iunie.

În acest sens, prin Comunicat de presă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie 2012, intervalul orar 11.00-22.00. Fac excepţie:

transporturilor de animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală;

vehicule care participă la intervenții în caz de forţă majoră;

transporturi funerare;

transporturi poştale;

transporturi de echipamente de prim ajutor;

transporturi pentru distribuire de carburanţi;

transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

transporturi pentru tractări vehicule avariate;

transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării.

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale. Pentru ziua de astăzi, 22 iunie, sunt vizate judeţele Bihor,  Arad, Timiş, Caras Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

Mâine, restricţia se va aplica în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, şi Galaţi.

Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul Poliţiei Rutiere, urmând a fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal.

Operatorii de transport sau conducătorii autovehiculelor vizate de restricţie, pot obţine informaţii la numerele de telefon 021.264.33.33 și 021/9360 sau pe  pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite