Restriciţii de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, începând de sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR-urile au interzis în Ungaria
TIR-urile au interzis în Ungaria

În perioada 7 aprilie, ora 23.00 - 9 aprilie, ora 23.00, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată temporar circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile maghiare dearece  în Ungaria se sărbătoresc Paştile, zilele respective fiind declarate nelucrătoare. „Având în vedere acest fapt, autorităţile de frontieră vor efectua, în această perioadă, controlul comun pentru ieşirea din România, respectiv intrarea în Ungaria, pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice", a spus comisar şef Dan Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor.

 Politiştii de frontieră români cooperează cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unor controale operative pentru acest tip de mijloace de transport, respective redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la graniţa comună. Conducerea ITPF Oradea va dispune măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, dacă situaţia o va impune, atât pe sensul de ieşire din ţară, cât şi pe cel de la intrare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite