Restaurantele care funcţionează fără autorizaţii riscă amenzi de la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două sute de proprietari de baruri şi restaurante din Oradea riscă amenzi de până la 2.000 de lei pentru că nu au solicitat sau nu au vizat autorizaţia de funcţionare.

Citeşte aici care e contravaloara taxei

"Conform Codului fiscal, comercianţii care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în restaurante şi baruri datorează bugetului local o taxă pentru eliberarea autorizaţiei de alimentaţie publică şi o taxă pentru vizarea anuală a acestei autorizaţii", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea. În anul 2008, Primăria Oradea a eliberat 199 de autorizaţii de alimentaţie publică. Din totalul celor 199 de comercianţi cărora li s-a eliberat această autorizaţie, doar 79 s-au prezentat pentru achitarea taxei anuale de viză.

 La 31 decembrie 2009 erau eliberate 266 de autorizaţii de alimentaţie publică, din totalul celor 266 de comercianţi, 64 achitând taxa pentru eliberarea vizei anuale. Taxa de eliberare a autorizaţiei de alimentaţie publică şi taxa de vizare a autorizaţiei se plăteşte în funcţie de zona în care este situată unitatea de servire, dar şi în funcţie de suprafaţa acesteia astfel. Proprietarii de baruri sau restaurante care nu au autorizaţie sau nu au vizat-o riscă amenzi cuprinse între 1000 şi 2000 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite