Reprezentanții Judecătoriei Oradea consideră că n-au încălcat nicio lege în cazul Tokes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tokes Laszlo ar putea ajunge vicepreşedinte în Parlamentul European
Tokes Laszlo ar putea ajunge vicepreşedinte în Parlamentul European

Reprezentanții Judecătoriei Oradea consideră că niciun angajat nu se face vinovat de încălcarea legii sau a reglementărilor interne. Fostul episcop vrea însă să afle cine a furnizat presei informații din dosarul de divorț

Judecătoria Oradea i-a dat ieri un răspuns europarlamentarului Tokes Laszlo, care a solicitat informații legat de modul în care a ajuns la presă declarațiile din dosarul de divorț, date de soția sa, Edith Tokes. "În cursul zilei de ieri  i-am trimis răspuns domnului Tokes", a declarat pentru Adevărul de Seară Oradea Cristian Danileț, vicepreședintele instanței orădene.

Fostul episcop de Piatra Craiului este nemulțumit că divorțul și problemele din căsnicie au fost dezbătute pe larg în presă, după ce soția lui a scris în cererea de divorț despre „nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret" şi îl acuză pe Tökés că o „teroriza" şi o „traumatiza psihic".

 "Eliberarea, obţinerea sau publicarea unor astfel de documente cu caracter personal constituie infracţiune. Din acest motiv aşteptăm ca autorităţile abilitate să facă lumină în acest caz şi să îi tragă la răspundere pe vinovaţi", susține Toro T. Tibor, președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania, într-un document remis presei.

Toró T. Tibor mai susține în același document că ceea ce presa de scandal denumeşte „dezvăluire" este "un demers care se înscrie în eforturile de denigrare din ultimii 20 de ani îndreptate împotriva lui Tőkés László, care a fost ţinta unei perpetue campanii menite să îl discrediteze politic şi moral".

Vicepreședintele Judecătoriei Oradea a declarat pentru Adevărul de Seară Oradea că Tokes Laszlo a solicitat instanței informații despre condițiile în care presa poate să aibă acces la informațiile din dosarele aflate pe rolul instanței."În ceea ce privește Judecătoria, nu s-au încălcat dispozițiile legale sau reglementările cu privire la furnizarea informațiilor din dosarele aflate pe rolul instanței. În legătură cu orice dosar, nu doar cu dosarul domnului Tokes", a dat asigurări Cristian Danileț. "Niciun angajat al instanței nu a furnizat presei copii sau informații din dosarul de divorț al soților Tokes", a completat vicepreședintele instanței orădene.

A solicitat anchetă

Europarlamentarul Tokes Laszlo a depus o cererea la Judecătorie, în care solicită informații despre modul în care au ajuns la presă informații din cererea de divorț. "Se pare că documentele privind această cauză au ajuns în mod ilegal de la Judecătoria Oradea în posesia unei publicații orădene. Având în vedere aceste circumstanţe, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania a adresat Judecătoriei Oradea o cerere, în data de 30 martie 2010, solicitând anchetarea modului în care documentele au ajuns în posesia jurnaliştilor", a declarat Toró T. Tibor, președintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania.

Edith Tökés, soţia pastorului reformat László Tökés, cel de la care a pornit Revoluţia din Timişoara în 1989, a intentat proces de divorţ la 23 martie. Soţii Tökés sunt căsătoriţi din 1985 şi au împreună trei copii.

"Bănuiala mea se îndreaptă spre ideea după care, conținutul dosarului sau copia după cererea de chemare în judecată au fost obținute direct de la dosarul insțantei de judecată"

Toro T. Tibor, președintele executiv al CNM

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite