Rectorului Cornel Antal i s-ar putea interzice să mai candideze la conducerea universității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși nu și-a exprimat în mod oficial intenția de a candida pentru un nou mandat de rector al Universității din Oradea, Cornel Antal ar putea fi nevoit să renunțe de tot la această idee, din cauza unui articol de lege, care pune sub semnul întrebării dreptul său de a mai viza această funcție.

Cornel Antal a primit prin fax de la Ministerul Educației un document conform căruia le  este interzisă candidarea la funcția de rector persoanelor care avut deja două mandate și celor care au cumulat deja 8 ani, pe o astfel de funcție. Ceea ce îl pune în dificultate pe rectorul Antal este faptul că, înainte de a prelua acest mandat, a fost rector interimar, pentru o perioadă de șapte luni. „Am fost rectorul de sacrificiu, la acea vreme", a spus Antal, care a cerut păreri de la mai mulți juriști, aceștia exprimându-și opinii diferite asupra problemei. „Situația mea este interpretabilă. Aștept un răspuns de la Ministerul Educației, care să lămurească exact cum stau lucrurile în ceea ce mă privește", a spus Antal.

Atitudine echilibrată

Rectorul a ținut să sublinieze că „Universitatea din Oradea nu începe și nici nu se termină" cu el și că există multe persoane capabile să conducă universitatea, însă multe dintre acestea nu sunt dispuse să-și asume o  asemenea responsabilitate.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite