Rectificarea bugetară vizează atât unitățile de învățământ cât și Casa de Cultură a Municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectificarea negativă include veniturile și cheltuielile bugetului local, dar și obiectivele de investiții. Primăria și instituțiile locale trebuie să facă o reducere totală a cheltuielilor de peste 5 milioane de lei pentru a se încadra în venituri.

În ședința de Consiliu Local, rectificarea negativă a bugetului a fost votată în unanimitate. Astfel, s-a aprobat rectificarea programelor aferente veniturilor proprii încasate de Casa de Cultură a Municipiului Oradea pentru care s-au alocat fonduri în bugetul instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii. Până la finele anului instituția va organiza concertul Hiroshima ( august), Toamna Orădeană (1-12 octombrie),  și evenimente dedicate Crăciunului și Revelionului. Suma totală pentru aceste manifestări este de aproximativ 150 de mii de lei.

S-a hotârât repartizarea din trimestrul IV în trimestrul III a sumei de 40.000 lei alocată pentru obiectivul de investiţii Reparaţie capitală clădire şi acoperiş la Casa de Cultură a Municipiului.

Totoddată, s-a aprobat şi rectificarea cheltuielilor materiale şi a cheltuielilor de personal pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi dar şi bugetul instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii.

Nu în ultimul rând, pentru că de la 1 august Direcția pentru Evidența Populației își pierde statutul juridic și serviciul va fi preluat de municipalitate, este necesară reducerea unui post. Rectificarea va fi votată însă în următoarea ședință a Consiliului Local.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite