Oradea: Record de apă pe metru pătrat, în timpul furtunii de marți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Record de apă pe metru pătrat, în timpul furtunii de marți
Oradea: Record de apă pe metru pătrat, în timpul furtunii de marți

În timpul furtunii de ieri seară s-a înregistrat cea mai mare cantitate de apă căzută într-o oră, din ultimii zece ani, în Oradea.

Mai citește și Sute de orădeni au avut nevoie de ajutor, din cauza furtunii de marți seară

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Oradea într-o oră s-au înregistrat 58,8 litri/metru pătrat. "Întreaga cantitate înregistrată pentru ziua de ieri a fost de 65,6 l/mp, de aproape patru ori mai mare decât cantitatea-record din 27 mai 2007, când s-au înregistrat doar 17,2 l/mp. Ca o comparaţie, în întreaga lună mai a acestui an s-a înregistrat o cantitate totală de precipitaţii de 13,3 l/mp. Menţionăm că nicio reţea de canalizare nu poate fi concepută şi dimensionată să preia o asemenea cantitate de apă, ele nu pot fi dimensionate la limite de avarie, fiind proiectate pentru limite normale", se arată în comunicatul Primăriei Oradea.

Intervenție pe străzi

Potrivit aceluiași comunicat, în timpul furtunii de marți seara Compania de Apă a acţionat cu patru autospeciale, două maşini de vidanjat, o motopompă şi 4 maşini de intervenţie, pe străzile: Apostol Andrei colţ cu Aluminei, Olimpiadei (lângă stadion), Roman Ciorogariu, nr. 49, P-ţa Ignatie Darabant, pasaj Magazinul Crişul, pasaj Gară, pasaj Profi, Podului cu Aleea Rogerius, Pod CFR (Borşului), Pod CFR (Matei Corvin), Ana Ipătescu intersecţie cu Depoului. "Acţiunile de intervenţie s-au derulat pe întreg parcursul nopţii de 11 spre 12 august. În cursul zilei de azi, reprezentanţii Companiei de Apă au mai avut pe rol zece solicitări telefonice pentru a interveni la locuinţe familiale. Cetăţenii care au nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemelor cauzate de ruptura de nori de ieri pot suna la dispeceratul (non-stop) Companiei de Apă la numerele de telefon 0259.430928 şi 0359.410203", se mai arată în comunicat.


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite