Radarele noi sunt mai rapide decât vitezomanii și „lucrează” 30 de ore, fără pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Adrian Iaz se acomodează cu radarele noi, inteligente
Agentul Adrian Iaz se acomodează cu radarele noi, inteligente

Cele zece echipamente radar noi, sosite săptămâna trecută la Oradea, ca dotare pentru zece autospeciale marca Dacia Logan, au toate șansele să reducă numărul accidentelor cauzate de vitezomani. Aparatele noi detectează viteza ilegală în secunda în care șoferul apasă prea tare pe accelerație, fiind insesizabile pentru sistemele anti-radar, până în clipa în care este prea târziu.

„Noul sistem poate fi detectat de către detectoarele de radar, însă modul de funcţionare a sistemului nu oferă conducătorului de autovehicul timpul practic necesar pentru reducerea instantă a vitezei de deplasare (recepţionarea semnalului detectorului şi timpul de reacţie al şoferului depăşesc timpul cât sistemul radar înregistrează şi marchează viteza excesivă)", spune Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor.

30 de ore

Noul echipament, care poate fi folosit atât pentru supravegherea traficului rutier, cât şi pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor, este dotat cu un suport memorie de stocare date hard disk amovibil, cu o capacitate de 80 GB, asigurând aproximativ 30 de ore de înregistrare continuă. „Viteza de deplasare a autoturismelor este măsurată prin separarea sensurilor de mers", a spus Alina Dinu.


Agentul Adrian Iaz învață să folosească noul sistem

Stand by

Aparatura funcţionează în sistem „Stand by", înregistrând fără a emite unda radar către autovehiculele vizate. Totodată, înregistrarea este pornită automat în momentul în care este detectat un autovehicul care circulă cu o viteză mai mare decât limita maximă setată de către operator. De asemenea, echipamentul înregistrează automat audio - video imaginile captate în intervalul de 30 de secunde înainte de pornirea efectivă a înregistrării de către operator şi 60 de secunde după ce operatorul a oprit înregistrarea. Sistemul permite înregistrarea imaginilor simultan cu funcţia de redare a înregistrărilor efectuate anterior. Evenimentele pot fi marcate manual sau automat prin introducerea pe înregistrare a unui semn digital de tip bookmark (semn de carte).



Vechile aparate antiradar vor deveni inutile

Anti-radarele, inutile pentru șoferii vitezomani
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite