RER Ecologic Oradea a preluat o mare parte din contractele de salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RER Ecologic este singurul agent de salubrizare autorizat din municipiu
RER Ecologic este singurul agent de salubrizare autorizat din municipiu

RER Ecologic a încheiat cinci mii de contracte cu persoane ficize din Oradea, peste patru sute cu asociații de proprietari și aproape nouă sute cu agenți economici, care până acum au avut contract cu Urbana.  În următoarele două luni RER Ecologic va prelua diferenţa de clienţi care nu au încheiat contracte de salubrizare până la această dată.

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de UItilităţi Publice a dispus sistarea prestării activităţii de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale în Oradea de Urbana. Ca urmare, în una ianuarie 2010, RER Ecologic Service a început preluarea clienţilor, fiind singurul operator licenţiat în municipiu. "Până în prezent, au fost încheiate 5.000 de contracte cu persoane fizice, situate în locuinţe individuale, 407 asociaţii de proprietari şi 853 agenţi economici, în total 10.408 contracte cu 140.927 persoane", spune Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Potrivit sursei citate, RER Ecologic Service a suplimentat numărul autocompactoarelor specializate pentru colectarea deşeurilor menajere cu încă patru. "Au fost reorganizate toate traseele de colectare din Oradea, fiind introduse grafice noi. Ziua de colectare pentru persoanele fizice situate pe malul drept al Crişului Repede şi parte din Cartierul Ioşia, delimitat de străzile Oneştilor, Aviatorilor, O. Densuseanu, Corneliu Baba şi Cazaban, este marţi, iar pentru cealaltă parte a cartierului Ioşia şi malul stâng al Crişului Repede este joi", mai spune Carmen Cherteș. Colectarea deşeurilor menajere de la asociaţiile de proprietari se efectuează de patru ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă.

Tuturor persoanelor fizice care încheie contracte de salubrizare cu RER Ecologic Service li se predă în custodie o pubelă de 120 litri, iar persoanelor care au deţinut de la SC Urbana un recipient în stare bună, li s-a oferit posibilitatea de a-l păstra în custodie, fiind preluat în gestiunea RER. Până la această dată, au fost distribuite peste 3.330 de pubele noi şi preluate de la S.C. Urbana S.A. peste 1.000 de recipienţi. La asociaţiile de proprietari situaţia este identică, fiind păstraţi recipienţii în stare bună şi completându-se numărul acestora acolo unde situaţia o impunea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite