RELAXARE Gimnastică în apă la ştrandurile Complexului Appolo-Felix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de antrenori îi pune pe turiştii de la Complexul Appolo să facă miscare în apă. Sezonul estival a început oficial, ieri, la Băile Felix, iar ştrandurile complexului Appolo-Felix ajung să fie vizitate de peste 7.000 de oameni într-o singură zi, deşi preţul unui bilet este de 25 de lei.

De regulă, în sezonul estival, media celor care trec pragul Complexului Appolo-Felix este de aproximativ 4.500 de persoane pe zi, exact cât este capacitatea compelxului, dar la sfârşit de săptămână, numărul vizitatorilor se dublează, dacă vremea este caniculară.

Complexului dispune de zece bazine, dintre care unul este acoperit, având efect de piramidă, trei sunt cu apă cu recirculare, iar şase au apă termală. „Nu lipsesc nici toboganele, cinci la număr, două rapide şi trei pentru copii. Avem totodată şi un bazin care generează valuri la fel ca şi cele de la mare. Pentru cei mici există două bazine cu apă recirculabilă, dotate cu jucării", ne-a spus Constantin Oprinoiu, administratorul ştrandului. Ciupercile din care curge apa pentru hidromasaj reprezintă principalele atracţii ale ştrandului. Există şi un teren de volei pe plajă şi unul de minifotbal.

Mişcare în apă

Noutatea cu care sunt întâmpinaţi turiştii în acest an sunt orele de mişcare în apă. Astfel, conducerea complexului a încheiat contract cu o echipă de antrenori care îi îndeamnă pe turişti la câte cinci-şase ore de mişcare în fiecare sfârşit de săptămână. Ei pot da jos caloriile la şedinţele de aquagym. „În primul rând mişcarea în apă protejează articulţiile, iar efortul nu este simţit la fel de intens ca pe uscat. Totodată, mişcarea  este foarte eficientă şi pe lângă faptul că tratează şi modelează", susţine Teodora Lăzuran,antrenor de aquagym.

De la an la an numărul turiştilor străini care aleg ştrandurile complexului Appolo-Felix este în creştere. Surprinzătoare este creşterea turiştilor maghiari. „Numărul turiştilor din Ungaria a crescut în ultimul an. Aleg să vină la noi datorită apei termale. Este cunoscut faptul că ei au ştrand şi aquapark la Hajduszoboszlo, dar apa lor este îmbunătăţită pe când la noi este termală.  Avem totodată şi mulţi clienţi din străinătate, din ţări precum Italia, Spania, Germania sau Austria", a afirmat Constantin Oprinoiu.

Ştrandul Felix este deschis luni, de la ora 08.00 până la ora 19.00, de marţi până vineri de la 08.00 la 20.00, iar sâmbăta şi duminica, acesta îşi aşteaptă clienţii în intervalul orar 07.00 şi 20.00. Adulţii plătesc 25 de lei pentru un bilet de intrare, iar copiii dau 12 lei. „În preţul biletelor, clienţii au acces la toate facilităţile puse la dispoziţie de ştrand. Nu trebuie să dea bani în plus pentru şezlonguri, deoarece plaja este dotată cu 4.400 de bucăţi", susţine administratorul ştrandului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite