RECICLARE Tablă inteligentă pentru două şcoli din Oradea care au reciclat hârtia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tablă inteligentă
Tablă inteligentă

De Ziua Mediului, Asociaţia Trăieşte Verde a finalizat proiectul pilot "Creşte Inteligent. Reciclează hârtia!". Două şcoli orădene au intrat în posesia unei table interactive.

Timp de mai bine de 18 luni, elevii au colectat nu mai puţin de 40 de tone de deşeu uscat. În urma valorificării acestuia, Asociaţia Trăieşte Verde a achiziţionat două table interactive, câte una pentru fiecare instituţie de învăţământ. Costul acestor instrumente performate de predare-învăţare este de aproape 10.000 de lei.

Tabla inteligentă consumă foarte puţină energie şi funcţionează prin atingere, fiind conectată la internet şi proiector. Ea poate să înlocuiască foarte uşor o tabla clasică, un panou cu video proiector sau un ecran de afişare cu posibilitatea de comanda prin atingere. "Proiectul este o premieră în România întrucât, dotarea instituţiilor de învăţământ cu instrumente moderne de predare-învăţare, şi anume tabla interactivă Smart Board, s-a făcut exclusiv prin valorificarea deşeurilor. În perioada următoare, vor urma cursuri de instruire atât pentru cadrele didactice cât şi pentru elevi." a precizat Anca Mihociu, coordonator proiect.

Din partea ONG-ului  munca a fost  voluntară, nu s-au perceput nimic pentru cheltuieli administrare proiect, iar AVITECH a făcut două prezentări, a montat tablele, şi urmează să desfăşoare instruirea gratuită pentru 30 de persoane.

Beneficiarii sunt elevii si cadrele didactice de la Liceul Teologic Greco-Catolic şi de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia".

Proiectul a reunit parteneri din mediul de afaceri, Avitech, Remat Invest precum şi parteneri din rândul instituţiilor publice, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite