RAZIE ÎN PIEȚE Polițiștii orădeni urmăresc evazioniștii care fac afaceri cu fructe și legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Zeci de mii de kilograme  de fructe, legume şi alte mărfuri fără forme legale au fost confiscate în urma controalelor şi a percheziţiilor domiciliare făcute de polițiștii bihoreni în piețele din Oradea.

28 de societăţi comerciale şi persoane fizice care făceau comerț în Piața Obor din Oradea  activitatea într-o piaţă din Oradea au fost controloate în urma unei acțiuni la care au participat 65 de polițiști și 22 de specialiști din cadrul Gărzii Financiare Bihor, Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor şi Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bihor. "În cadrul acţiunii au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 68.000 lei. Totodată, au fost confiscate 27.265 de kilograme de legume, fructe şi alte diverse mărfuri alimentare în valoare totală de 43.830 de lei, deţinute fără documente legale de provenienţă", spune inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Oamenii legii au ridicat șapte certificate de producător, care nu aveau viză pe 2011, iar administratorul pieței a fost sancționat cu 500 de lei. "În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii de investigare a fraudelor au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate că  desfăşoară activităţi evazioniste, în urma cărora a fost ridicată în vederea cercetărilor cantitatea de 400 litri băuturi alcoolice în valoare de 4.000 lei, şase persoane fiind suspectate de încălcări ale prevederilor Codului Fiscal", a mai precizat Alina Dinu. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în cauză sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite