Puţini candidaţi la admiterea de toamnă la facultățile Universității din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Baidoc spune că a optat pentru a doua sesiune de înscrieri la Universitatea din Oradea pentru că ştia că sunt multe locuri neocupate. Lipsa banilor, nesiguranţa şi scăderea demografică sunt principalele motive pentru care tinerii întorc spatele studenţiei.

Holurile universităţii orădene au fost pline în această dimineaţă de zeci de tineri. Peste 90 la sută din ei îşi aşteptau rândul, dar nu pentru a se înscrie, ci pentru a promova un examen restant. Cu toate că a început a doua sesiune de înscriere la Universitatea din Oradea, absolvenţii de liceu nu se înghesuie să devină studenţi.


După eşecul din sesiunea de vară, când s-au ocupat cu peste 500 de locuri mai puţin faţă de anii precedenţi, nici de această dată  situaţia nu a fost diferită. Daniel Baidoc este unul dintre tinerii orădeni care şi-a depus astăzi dosarul la Facultatea de Ştiinţe Economice. „Am optat pentru a doua sesiune, deoarece, iniţial, am încercat să dau la Academia de Poliţie, dar nu am reuşit. Am rămas impresionat de proasta organizare a înscrierilor”, a explicat tânărul. 

cifre
500 de locuri mai puţin au fost ocupate în prima sesiune, faţă de 2009.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite